Har du fået skiftet til sommerdæk?
Artiklen er sponsoreret.
Vi er så småt ved at gå foråret i møde her i Danmark, og kigger vi på kalendermånederne, ja så skulle marts gerne være den første forårsmåned. Marts er startet flot ud med en masse solskin, men mange af nætterne byder stadigvæk på temperaturer lige under eller omkring frysepunktet, hvilket kan udvikle sig til en farlig situation, hvis man skifter til sommerdæk for hurtigt.
Hvis vi kunne være sikker på, at der ikke ville regne om dagen, så kunne man sagtens skifte til sommerdæk tidligere på sæsonen, men eftersom at regnvejr er ret typisk i Danmark, skal man ofte hen i slut marts før, at man anbefaler at skifte til sommerdæk, da regn om dagen og temperature under frysepunktet om natten, ikke er en god sammensætning.
Hvornår skifter man til sommerdæk?
Der er ikke noget fast svar til spørgsmålet omkring, hvornår skifter man til sommerdæk. Det er lidt en vurderingssag, for det afhænger selvfølgelig meget af vejret. Ét år kan der være plusgrader fra start marts, mens der andre år skal gå noget længere tid, før foråret for alvor bider sig fast.
Samtidig med at det gælder om at se vejrsituationen an, så skal man heller ikke vente for længe, da lige pludselig skal alle have skiftet til sommerdæk, og det kan dermed være svært at få en tid. Men som en tommelfingerregel, så er slut marts nok ikke et dumt tidspunkt at få sine sommerdæk sat på.
Bedre køreglæde med sommerdæk
Udover at vinterdæk er lavet til vintervejr og sommerdæk er lavet til vejr over frysepunktet, så er der faktisk også andre fordele ved at skifte til sommerdæk. Når temperaturen kommer over 7 grader, bliver dine vinterdæk stive, hvilket forlænger din bremselængde. Sommerdækkene forblive derimod mobile, som sikrer et bedre greb om vejen, og dermed både bidrager med større køreglæde til din køretur og højere sikkerhed.
Kommentarer