Holstebro

WIKF Global Cup: VM i karate i Gråkjær Arena

Foto: Budo Sportskarate Holstebro

Der er international kampsport i topklasse, når 500-600 elitekaratekæmpere fra hele verden indtager Holstebro den 26.- 28. august. Om lørdagen er der familiedag med hoppeland og gratis entré for børnefamilier.

WIKF Global Cup 2022 i Holstebro er karate, når det er allerbedst. 15 nationaliteter dyster i Gråkjær Arena i dagene 26.-28. august 2022, hvor karateudøverne kæmper mod de allerbedste i deres aldersgruppe.

Mesterskabet byder på karateoplevelser for alle typer tilskuere – fra inkarnerede karatefans til børnefamilier og nysgerrige, der selv overvejer at prøve kræfter med karatesporten.

Lørdag den 27. august, kl. 10-18 er der familiedag, hvor børnene bl.a. kan boltre sig i et hoppeland med fire borge udenfor Gråkjær Arena. Børnefamilier, som bruger hoppelandet, kommer gratis ind og se karate om lørdagen.

Læs mere på budosportskarate.dk og hold dig opdateret om arrangementet på klubbens Facebook-begivenhed 10TH WIKF GLOBAL CUP

Kom og bak de danske udøvere op

WIKF-verdensmesterskabet arrangeres i et samarbejde mellem WIKF Denmark, Budo Sportskarate Holstebro, Holstebro Kommune, Rejsechefen og Sport Event Denmark.

– Det er ikke første gang, stilarten Wado Ryu Karate afvikles på dansk grund, hvilket var til EM 2015 i Gråkjær Arena i Holstebro. Sidste gang, der blev dystet, var til VM 2019 i London. Derfor er der lagt op til, at tilskuerne vil få nogle unikke karateoplevelser i flotte rammer, når vi inviterer verdens bedste udøvere til dette stilarts VM – også kaldet WIKF Global Cup 2022, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

De deltagende nationer er Belgien, Danmark, England, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Nepal, Nordirland, Norge, Pakistan, Portugal, Spanien, Sverige og USA.

Ekstra kampiver efter tre års pause

Der skulle være WIKF Global Cup allerede i 2020, men det blev brat afbrudt af covid-19, som udsatte verdensmesterskabet i et par år. Samtlige lande er derfor ivrige efter at komme i gang igen.

– Der har været intens planlægning on and off. Men nu er vi klar, og alle holdene er top-tændte og glæder sig max til at vise sporten frem og afgøre, hvem der bedst efter tre års pause, siger Lone Viberg Larsen.

Hun er formand for Budo Sportskarate Holstebro, der har 16 deltagere med på det danske WIKF landshold.

– Nogle er meget erfarne kæmpere, mens flere er helt nye talenter, som vi er spændte på at følge i international sammenhæng, da de har ikke haft muligheden tidligere, siger Lone Viberg Larsen.

Hun tilføjer at hele det danske WIKF landshold er en blanding af rutinerede og uprøvede kræfter. 

Mesterskabet er åbent for publikummer alle dage, og billetter kan købes ved indgangen for 100 kr. pr. dag og 250 kr. for alle tre dage. Børn (0-6 år) deltager gratis ifølge med voksen.

Kommentarer