Erhverv

Vestjysk isdepot prøver at ansætte hørehæmmet kvinde: Nu kan ledelse og kolleger ikke undvære hende!

Magdalena Andersen på lageret på Premier Is-depotet i Holstebro Foto: Holstebro Kommune

Hørehandicappet har i Holstebro fundet virksomhed, hvor hun ikke møder fordomme om, at det er bøvlet, hun ikke kan høre. Det går fantastisk, siger chefen

42-årige Magdalena Andersen sørger for, at der kommer is ud til midt- og vestjyderne. På Premier Is-depotet i Holstebro pakker hun de blå Hjem-IS-biler med masser af kasser frosne varer. Hun samarbejder med kolleger, også selv om hun er svært hørehæmmet. Efter nogle år på kanten af arbejdsmarkedet har hun nu fået fast arbejde på almindelige vilkår og er ude af offentlig forsørgelse. 

Magdalena Andersen er uddannet inden for arkitekttegning, men har haft svært ved at finde en blivende arbejdsplads. Men så kom hun i fem ugers praktik på isdepotet. Her kunne salgs- og depotchef Morten Kroer hurtigt se, at han havde gjort et scoop. Derfor fik hun en fast stilling i foråret i år. 

– Hun knogler, og hun trives. Nolge gange gør hendes hørehandicap, at det tager lidt ekstra tid at give en besked. Men det betyder intet. Vi er imponerede af hende, fortæller Morten Kroer.

Magdalena Andersen kan mundaflæse, hvad nogle kolleger siger. Jobcentret i Holstebro har bevilget en iPad, som kan hjælpe i den daglige kommunikation. Det offentlige betaler også tolkebistand til særlige situationer, for eksempel en medarbejder- udviklingssamtale. Ved de indledende samtaler om hendes praktik deltog der også tegnsprogstolk. 

Den hørehæmmede kvinde er ansat 29 timer om ugen. Det passer hende i forhold til, at hun er mor til drenge på 14 og 16 år, som hun kommunikerer med på tegnsprog. På flere tidligere midlertidige arbejdspladser har Magdalena Andersen forgæves efterspurgt et truckkursus. Det vil Premier Is-depotet nu give hende. 

Magdalena Andersen er født hørende, men mistede det meste af hørelsen som toårig i forbindelse med betændelse i ørerne og medicin. Hun kan i dag svagt høre stemmer, men misforstår nemt ord. Det har gjort firmaer utålmodige, men hos Premier Is er indstillingen anderledes. 

– De er bare sindssygt søde. Jeg har et usynligt handicap, men på depotet møder jeg respekt, fortæller Magdalena Andersen.

Morten Kroer tog også Magdalena Andersen i praktik, fordi han mener, at virksomheden har et samfundsansvar. 

– Usynligt handicappede skal som andre have chancen for at bevise, hvad de kan. Jeg har ikke hørt en eneste negativ kommentar om Magdalena. Hun er en kæmpemæssig gevinst for os, fortæller Morten Kroer.

Kommentarer