Holstebro

U23 DM i landevejscykling

Lørdag den 18. juni skal årets U23-danmarksmester i enkeltstart findes, og søndag den 19. juni gælder det U23-danmarksmesterskabet i linjeløb.

Holstebro Cycle Club af 1960 lægger op til en fantastisk weekend, når den kommende weekend byder på U23-DM for herrer i enkeltstart og linjeløb. Her kan man opleve nogle af de kommende danske cykelstjerner, når de dyster om den ikoniske dannebrogstrikot.

Enkeltstarten køres på en 16 km rute udenfor Holstebro, med start ved Sirvej. Rytterne på enkeltstarten lørdag, skal køre ruten to gange. Den er forholdsvist flad og uden tekniske stykker, og der vil være masser af lige stræk på en skøn blanding af små og store veje. Her er det rytterens kamp mod uret, der er det afgørende. Enkeltstarten er en god tilskuermulighed, da rytterne kører enkeltvis, og der vil derfor være mulighed for at heppe fra vejkanten, når rytterne kommer forbi med korte intervaller.

Storfavoritten er Adam Holm Jørgensen fra BHS – PL Beton Bornholm. Man skal dog også holde øje med Joshua Amos Gudnitz (Team coloQuick) og Carl-Frederik Bévort (Uno-X DARE Development Team).

Søndag køres linjeløbet, med start klokken 11:45. Ruten er relativt kuperet med tre større bakker. De unge ryttere skal køre i alt 170,4 km – inden den hurtigste rytter kan kalde sig danmarksmester 2022.

Favoritterne skal umiddelbart findes blandt Adam Holm Jørgensen (BHS – PL Beton Bornholm), Sebastian Nielsen (Restaurant Suri – Carl Ras) og Sebastian Kolze Changizi (Team coloQuick).

Fra Holstebro Cycle Club af 1960 ser man forventningsfuldt frem til U23-DM. Formand Peter Sandkvist udtaler: ”I Holstebro glæder vi os til at lave et fantastisk DM for U23-eliten i Danmark. Vi ser frem til, at nogle af dansk cykelsports kommende stjerner kommer til byen. Holstebro Cykle Clubs medlemmer har arbejdet på højtryk de seneste uger for at skabe rammerne, så nu er det op til rytterne at vise deres potentiale. Vi glæder os til at byder ryttere, hjælpere og tilskuere velkommen til Holstebro”, slutter Peter SandKvist.

Udover U23-DM køres der også Master DM i samme weekend i Holstebro. 

Kommentarer