Holstebro

Trolderier i Tinkerdal for hele familien

Den sovende trold er blevet til på foranledning af Skave Borgerforening og med støtte fra LAG Struer-Holstebro, Færchfonden og Holstebro Kommune. Foto: Holstebro Kommune

Søndag den 21. august inviterer Naturstyrelsen i samarbejde med Skave Borgerforening og Holstebro Kommune til skov-sjov med masser af aktiviteter og officiel velkomst til skovtrolden Vild Emil.

Skovtrolden Vild Emil er flyttet ind på Naturstyrelsens arealer i Tinkerdal ved Skave. Han har bygget sin helt egen ”hule” tæt på besøgsområdet, for han elsker at få besøg. Men han elsker endnu mere at få sig en lille en på øjet i sit indelukke.

Derfor skal du holde et vågent øje, når du går i skoven. Du kunne jo komme til at forvilde dig ind i Vild Emils ”hule”. Det er heldigvis ikke farligt. For han sover meget tungt – også når nogen kommer tæt på.

Alle er velkomne

Du kan møde den sovende kæmpe søndag den 21. august kl. 10-13. Børn, borgere, turister og andet godtfolk inviteres til en festlig dag i troldens og skovens tegn.

Du kan også prøve kræfter med områdets troldebane, få troldeoplæsning, lave godter over bål og nyde en dejlig gåtur i skoven.

Skave Borgerforening byder på kaffe og kage. Og så markeres Vild Emils ankomst og officielle indvielse med taler af repræsentanter fra Holstebro Kommune, Skave Borgerforening og Naturstyrelsen.

Velkomst og taler

  • 10.00 Velkomst ved lodsejer – Naturstyrelsen Vestjylland v/skovrider Poul Ravnsbæk.
  • 10.05 Tale v/ formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune Lene Dybdal.
  • 10.10 Tale v/ formand for Skave Borgerforening Henny Jensen.

Stationerne åbner for besøgende

Fra omkring klokken 10.15 er der masser af aktiviteter  i skoven:

  • Vild Emil kan besøges
  • Oplæsning fra Troldebøger for de små v. Kulturkonsulent Linda Stenholt Jensen.
  • Snobrød og saftevand ved shelterpladsen, vært Naturstyrelsen
  • Fri leg på Troldebanen – vind en troldehale for dine anstrengelser.
  • Skave Borgerforening byder på kaffe og kage.

Arrangementet slutter klokken 13.

Kørselsvejledning

Vild Emil bydes velkommen ved bålhyttet ved Tinkerdal Besøgssted, Viborgvej 290, 7500 Holstebro. Er parkeringspladsen fyldt op ved hovedvejen, kan du holde ved lejrpladsen med shelterne eller på parkeringspladsen ved hundeskoven på en anden side af hovedvejen.

Sådan er Vild Emil blevet til

Vild Emil er skabt af kunstneren Thomas Dambo.

Den sovende trold er blevet til på foranledning af Skave Borgerforening og med støtte fra LAG Struer-Holstebro, Færchfonden og Holstebro Kommune.

Trolden er delvist lavet af genbrugstræ lige som de andre godt 80 andre trolde, Thomas Dambo har “født” rundt om i verden. Du kan få et overblik over placeringerne af troldene på trollmap.com

I opbygningen af troldefiguren, har Thomas Dambo og Skave Borgerforening haft hjælp fra lokale frivillige og frivillige fra omegnskommunerne.

Kommentarer