Tvis

Saml affald og tjen penge til klubkassen fra Holstebro Kommune

Foto: Holstebro kommune

Brug en halv dag på at samle affald og få et sponsorat på 2.500-3.000 kr. Foreninger bestemmer selv hvornår – bare det er i perioden april til oktober 2022.

Holstebro Kommune deltager i frivilligheds- og sponsorkonceptet ”Ren Natur 2022”. Det betyder at der er penge i skidtet langs stier og strande for foreninger, som tager en ekstra tørn for miljøet og det lokale fællesskab.

Frivillige foreninger af enhver slags kan byde ind på opgaven med at samle affald på udvalgte ruter i by eller natur og herefter fylde klubkassen med 2.500-3.000 kr. fra de fra de nationale sponsorer SPAR og McDonald, og de lokale sponsorer Danske Bank og WestWind.

Sponsoratet skal bruges til ’foreningsfremmende’ formål og aktiviteter, der styrker foreningen, fx udstyr, uddannelsesaktiviteter og rejseudgifter.

Otte udvalgte ruter fra øst til vest

Fra 1. marts kan foreninger på rennatur.org tilmelde sig en af de otte ruter i Holstebro Kommune og være heldige at få den ønskede rute. Sidste år var der venteliste, så det bliver sikkert også en populær foreningsaktivitet i 2022.

To af ruterne er på forhånd reserveret til foreninger, der har fokus på særligt sårbare grupper af borgere. Det kan eksempelvis være sygdomsforeninger, væresteder, støtteforeninger til psykisk sårbare eller døve/blinde. Men det kræver naturligvis, at de tilmelder sig, ellers går ruterne til de øvrige kategorier af foreninger. 

Foreningerne bestemmer selv dag og tidspunkt for affaldsindsamlingen, blot skal det være i perioden april – oktober. Ruterne i 2022 er: 

  • Thorsminde
  • Borbjerg
  • Tvis
  • Vandkraftsøen rundt
  • Spidsbjerg Strand
  • Storå i kano/kajak 
  • Struervej/Holstebro midtby
  • Banestien i Vinderup

Til indsamlingsopgaven får foreningerne udstyr til at samle affald; handsker, skraldeposer, affaldssnappere, sikkerhedsveste, osv. Kommunen henter bagefter det indsamlede affald på aftalte ’droppunkter’. 

Bag konceptet Ren Natur står Hold Danmark Rent, der er en nonprofit miljøorganisation, som i samarbejde med landets kommuner arbejder med oplysning, kortlægning og løsning af udfordringer med henkastet affald i by og natur. 

Kommentarer