Holstebro

Overvejer du også bofællesskab?

I et bofællesskab er man typisk fælles om faciliteter og aktiviteter, men kan også gå til og fra - og bare være sig selv.

Holstebro Kommune inviterer alle interessede til tre workshops for dem der drømmer om at bo i fællesskab med andre. Første gang er lørdag 23. april på det tidligere sygehus i Holstebro.

Drømmer du om at leve i et aktivt seniorbofællesskab, bofællesskab for børnefamilier, for singler eller på tværs af generationer? Ønsker du mere samvær og at kunne hjælpe hinanden i hverdagen? Og søger du et fællesskab midt i byen, i landsbyen eller på landet?

Så kom til workshops på det tidligere sygehus i Holstebro, Lægårdvej 12, indgang U, 7500 Holstebro. Det er helt uforpligtende at deltage, og første gang er den 23. april kl. 13-15.

Tilmeld dig på holstebro.dk/bofaellesskab

Hjælper drømmen på vej

Holstebro Kommune bygger ikke bofællesskaber til private, men vil gerne hjælpe mulighederne på vej ved at samle interesserede borgere med erfarne bofællesskabsrådgivere. For der er stigende efterspørgsel på den særlige boform.

– Vi møder ofte borgere, der drømmer om at etablere et bofællesskab, og dem vil vi gerne hjælpe til at møde ligesindede og komme godt i gang med processen. I Holstebro Kommune har vi flere byggegrunde og interessante ejendomme, som vil være egnede for forskellige typer af bofællesskaber, siger kommunens planchef Thomas Leerberg.

Hvad er bofællesskaber – og er det noget for dig?

Bofællesskaber kan se ud på mange måder, og fællesskabet kan bestå af meget andet end at bo under samme tag. Typisk har bofællesskaber nogle kerneværdier, der samler fællesskabet på tværs af de forskellige beboere.

Bofællesskaber kan være ejerboliger, andelsboliger eller lejeboliger. De kan drives af beboerne selv eller af en udvikler. De kan tage form som parcelhuse, rækkehuse eller lejligheder. De kan tage udgangspunkt i eksisterende bygninger, være arkitekttegnede eller selv-byggede.

Der kan være aktiviteter og fællesspisning mange gange om ugen, eller blot når nogen tager initiativ til det. Bygningerne kan være med fælleshus, legeplads, have, hobbyrum, værksteder eller andre fælles faciliteter.

Kørekort til bofællesskaber

Det kan være en lang proces at etablere et bofællesskab. Fra den første ide om et nyt boligliv til byggeri og endelig indflytning er der mange faser, overvejelser og beslutninger undervejs.

På de tre wokshops får du viden om mulighederne, bliver afklaret med dig selv og møder måske din næste bofælle? Du bliver klædt godt på til at tage de rigtige skridt, hvis dit næste hjem skal være i et bofællesskab.

Workshop 1, lørdag 23. april, kl. 13-15:

  • Udforskning af mulighederne og inspiration fra etablerede bofællesskaber
  • Er det noget for mig? Hjælp til at blive klogere på dig selv
  • Samle grupper med overlappende interesser og fælles visioner at gå videre med.

Workshop 2, onsdag 11. maj, kl. 17-19:

Deltagerne er fra første workshop samt nye interesserede ‘beboere’ og projektudviklere.

  • Organisering af bofællesskab
  • Hvordan træffer man bedst beslutninger sammen?
  • De forskellige step i processen.

Workshop 3, torsdag 2. juni, kl. 17-19.

  • Udforske forløbet fra idé til byggeri
  • Forskellige muligheder for byggeprocesser
  • Hvad betyder processerne økonomisk og praktisk – og for fællesskabet?

Kommentarer