Holstebro

Oplev anmelderrost forfatter på biblioteket

Forfatter Glenn Bech gæster Holstebro Bibliotek. Foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie, 2022

Glenn Bech debuterede med romanen ’Farskibet’ i 2021. Onsdag den 28. september kl. 16.00 besøger han Holstebro Bibliotek.

”Et mesterligt svendestykke, som sender forfatteren i raketfart mod de litterære tinder”. Sådan skrev Jyllandsposten om Glenn Bechs debutroman. ’Farskibet’ er en rasende flot debut og et stærkt vidnesbyrd om en tumultfyldt barndom i en provinsby i Danmark. En opvækst, der tidligt præges af alkohol, faderens selvmord og de omkostninger, det medfører for den efterladte familie. 

Bogen er også et opgør med en giftig maskulinitet og de køns- og klasseforskelle, som hersker i samfundet. Romanen er et stykke vigtigt erindringslitteratur, hvor Glenn Bech finder sin helt egen stemme og giver læseren et lille indblik i de traumer, der har sat sig i en ung mand. Denne eftermiddag fortæller han om sin debutroman under overskriften ’Find din egen stemme’.

– Glenn Bech er en ny stjerne på den litterære stjernehimmel. Han er en vigtig, modig og ung forfatterstemme. Hans debut, den dybt personlige roman ’Farskibet’, emmer af følelser som vrede, smerte og sårbarhed, fortæller bibliotekar Kathrine Sørensen Bech. 

Glenn Bech er født i Horsens i 1991. Han er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2017 og blev færdig på Forfatterskolen i 2019. Glenn Bech modtog Blixenprisen for ‘Årets Roman’ i 2022. Han har været nomineret til både Montanaprisen og Weekendavisens Litteraturpris for romanen.

Den roste forfatter udkommer få dage efter foredraget med en ny bog: Et manifest med den lovende titel ‘Jeg anderkender ikke længere jeres autoritet’. Den kommende udgivelse kan man høre om i udsendelse Deadline på DR.dk fra 19. september.

Foredraget er et samarbejde mellem Forfatterlinjen på Dansk Talentakademi og Holstebro Bibliotek. Der er fri entré til foredraget.

Kommentarer