Holstebro

Nyt filmværksted for unge åbnet på Slagteriet i Holstebro

Ideen til FilmLab MidtVest blev født på Kulturmødet Mors for tre år siden, fortæller Claus Klok, der her er ved at pakke udstyr ud i filmværkstedet. Foto: Holstebro kommune.

FilmLab MidtVest slog i sidste uge dørene op til et nyt mødested med udlån af udstyr, hjælp og sparring til manuskript, optagelse og redigering af film- og videoproduktioner.

En ny generation af nordvestjyske filmmagere er måske på vej til det store lærred. Det er i hvert fald det langsigtede perspektiv for pilotprojektet FilmLab MidtVest, som åbnede torsdag den 15. september 2022 i den gamle dyrlægebolig på Slagteriet i Holstebro.

Her er et nyt filmværksted for unge under opbygning – et tilbud som vil styrke filmmiljøet ‘nedefra’ og skærpe interessen hos de unge. Og som på sigt kan blive en forløber til en filmskole for unge.

Gå til film

Målgruppen er unge mellem 14 og 20 år, og leder af FilmLab MidtVest, Claus Klok, opfordrer alle, der har lyst til at prøve filmmediet af, til at slå et smut forbi filmværkstedet:

– Du behøver slet ikke være erfaren filmmager eller ekspert i lyssætning og redigering. Hvis du for eksempel i skolen eller gymnasiet er blevet tændt af videoproduktion og filmfortælling, så er der her en mulighed for at fortsætte i et kreativt ungt filmmiljø med udstyr og sparring.

Claus Klok er til daglig producer på TV/MIDT-VEST og står også bag en række filmproduktioner – ofte med afsæt i den lokale kultur og historie.

Base i et lokalt produktionsmiljø

Filmværkstedet er et samarbejde mellem Holstebro, Herning og Ringkøbing-Skjern kommuner og støttet af Kultursamarbejdets Kulturvæksthuspulje, Dansk Talentakademi samt de tre ejerkommuner. Kommunerne vurderer at der mangler et sted for unge at gå hen med deres filminteresse; et sted hvor de kan eksperimentere med mediet, dygtiggøre sig inden for alle filmens fagligheder og blive del af et kreativt fællesskab.

– Det her er et meget spændende projekt, hvor vi sammen stikker en føler ud til de unge med interesse i film i bredeste forstand. Vi finder ud af, hvad behovet er hos målgruppen og i de filmmiljøer, som allerede findes i regionen. Slagteriet er et oplagt centralt mødested med masser af inspirerende events og en base for kultur og kreative erhverv, siger Lene Dybdal, der formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune.

Hun henviser for eksempel til Dansk Talentakademis filmlinje, der er en af Slagteriets aktører, og som er med til at tegne et spirende kunstnerisk filmmiljø i Holstebro.

FilmLab MidtVest kommer også til at afholde workshops med professionelle filmskabere – i Holstebro, i Herning og i Ringkøbing-Skjern, hvor den administrative del af projektet er forankret.

Unge fra andre midt- og vestjyske kommuner er også velkomne.

Adressen er Struervej 32, 7500 Holstebro, og der er fast åbent torsdage kl. 12-20 – ellers efter aftale. Læs mere på Slagteriets hjemmeside

Kommentarer