Holstebro

Holstebro får en verdensmålsgavl

Officiel plakat for optakt og indvielse af Verdensmålsgavlen på Slagteriet i Holstebro 3. september. Fremsendt foto

Verdensmålsugen på Slagteriet byder på masser af aktiviteter og – ikke mindst – indvielse af Holstebros nye Verdensmålsgavl.

Verdensmålsgavlen “Den Hængende Have” er en del af det regionale projekt Verdensmålsgavlene 17gavle.dk, hvor FNs 17 verdensmål fortolkes som kunstværker på mure i 17 byer. Kunstprojektet er et samarbejde mellem 9 kommuner og 17 byer i Region Midtjylland.

I Holstebro blev Slagteriet udvalgt til lokationen for gavlværket, og kunstnerduoen Jens og Morten vandt konkurrencen om at udsmykke gavlen. Gavlværket er udformet med udgangspunkt i verdensmål nummer 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Verdensmålsuge med masser af aktiviteter på Slagteriet

Som optakt til indvielsen lørdag den 3. september klokken 14, sætter Slagteriet i ugen op til fokus på verdensmålene gennem forskellige aktiviteter, som du kan læse mere om her:

Genanvendte plastikprodukter bliver til kunst

Vi bygger skulpturer og designs ud af gamle plastikprodukter. I samarbejde med Nomi4s har vi indsamlet en trailer fyldt med plastikdunke, -kurve, -skåle og -bøtter i alverdens farver. Kom og vær med når vi puster nyt liv i dit, mit og vores plastikaffald på workshoppen tirsdag den 30. august klokken 18.30-21.30.

I workshoppen dykker vi ned i forskellige teknikker til at arbejde skulpturelt og malerisk med plastik, da plastik rummer et uendeligt potentiale. Ved hjælp af popnitte-tænger og strips arbejder vi med at bygge konstruktioner og formgive plastikken. Du kan bygge alt fra lampeskærme til store og maleriske skulpturer, uro, eller vægophæng – mulighederne er mange. Teknikken er enkel at arbejde med og ligeledes at skille elementerne ad efterfølgende.

Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding. Læs mere og bestil din billet her.

Erhvervsarrangement om cirkulær økonomi

’Den cirkulære virksomhed’ er omdrejningspunktet for en eftermiddag på Slagteriet i Holstebro med både spændende oplæg og tværgående dialog onsdag den 31. august klokken 15.30-18.

Arrangementet Fra spild til profit starter klokken 15.30 hos innovations- og iværksættermiljøet Loop Hub (det tidligere Bropas). Her inviteres du til at møde og høre en samling af praksisnære oplægsholdere med hvert deres unikke perspektiv ind i den cirkulære transformation.

Du inviteres til at møde og høre en samling af praksisnære oplægsholdere med hvert deres unikke perspektiv ind i den cirkulære transformation.

Du kan blive klogere på, hvordan du selv kommer godt i gang med omstillingen af din virksomhed. Og få en sammenhængende metode til at skabe konkurrencefordele med cirkulær økonomi.

Tag del i dialogen omkring cirkulær omstilling, industrielle symbioser og hvordan din virksomhed kan profitere fra en bæredygtig og cirkulær forretningsmodel. Kom med spørgsmål til eksperterne, hør et praktisk eksempel fra en lokal virksomhed og tag en snak om, hvad du allerede kan gøre i dag for at sætte kursen mod en cirkulær fremtid for din virksomhed.

Du kan tilmelde dig her.

Vegansk gourmetmiddag og kunstsalon

Kom til et unikt arrangement, der fusionerer kunst og mad, når Slagteriet tirsdag den 1. september klokken 17.30-21 afholder sin anden kunstsalon ‘Let’s Meat’ i forbindelse med verdensmålsugen.

Sammen med kunstnerne Veronica Rigét og Matti Sumari belyser vi, hvordan kunst kan være identitetsskabende for fællesskaber og hvordan, kunst ofte er noget, der opstår ud af ingenting. Veronica og Matti arbejder begge med skulpturelle værker af forgængelige og genanvendelige materialer og vil gå igennem hver deres unikke metoder og praksisser.

Aftenens to-retters gourmetmiddag laves i samarbejde med den lokale restaurant Støberiet og vil i dagens anledning bestå af en vegansk menu.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. Erfaringerne fra salonaftenerne vil udgøre et fundament for Slagteriets fremtidige udstillingssted og kunstneriske profil.

Bestil billet til gourmetmiddag og/eller kunstsalon her.

Monster Mekanik-værksted

Døde dukker og bamser får nyt liv og genopstår som monstre i Slagteriets værksteder fredag den 2. september klokken 16-20 til workshoppen ‘Monster Mekanik.værksted’.

Bliv udrustet med saks, limpistol og tråd og skab dit eget monster. Vi splitter dukker og bamser og bygger nye skabninger og væsner. Med kyndig vejledning fra Slagteriets helt egne ‘videnskabsmænd’ vækker vi sammen nye skabninger til live. 

Værkstedet er for børn, unge og voksne fra 10 år og opefter. Børn under 10 år kun ved ledsagelse af en voksen. Det er gratis at deltage, så bare mød op.

Aktiviteter i forbindelse med indvielsen

På selve dagen for indvielsen lørdag den 3. september vil der ligeledes være en lang række aktiviteter i samarbejde med Slagteriets egne aktører og eksterne, såsom Nomi4s og Repair Café.

  • 12.00-16.00: Kom indenfor og mød Slagteriets aktører
  • 12.00-16.00: Forskellige aktiviteter, quizzer, og QR-løb om affaldssortering ved Nomi4s (både for børn, unge og voksne)
  • 12.00-14.00: Deltag i den spændende workshop Vi vasker planterne frem, når vi dekorerer Slagteriets facade ved verdensmålsgavlen
  • 12.00-14.00: Få repareret dine ting ved Repair Café
  • 14.00-15.00: Indvielse af Verdensmålsgavlen “Den Hængende Have” på Slagteriet
  • 16.00: Tak for nu og på gensyn

Program for indvielsen klokken 14:

  1. Kort velkomst og præsentation af dagens talere v. Slagteriets direktør Pia Stræde Palmelund
  2. Officiel indvielse v. formanden for kultur- og fritidsudvalget Lene Dybdal
  3. Kunstnerduoen Jens & Morten taler om selve værket og tankerne bag, processen m.v.
  4. Tale v. formanden for Slagteriet Dorte-Pia Ravnsbæk
  5. Tale v. direktøren for Holstebro Udvikling Maj Britt Rosenmeyer Olsen
  6. Tale v. Carsten Jensen / Maibrit Larson, der er tovholdere på Verdensmålsgavlene 17gavle.dk

Der vil være musikalske indslag, når folk ankommer, og bagefter, samt lidt godt til ganen.

Verdensmålsgavlen “Den Hængende Have” er støttet af Svend Aage Hasles Legat, Slagteriet, Holstebro Kommune, Den Jyske Kunstfond, Region Midtjylland og Kulturlaboratoriet.

Kommentarer