Holstebro

Global Cup 2022: Verdensmesterskaber i karate i Gråkjær Arena

Foto: Budo Sportskarate Holstebro

Der er lagt op til kampsport i topklasse i Gråkjær Arena, når over 700 elitekaratekæmpere fra hele verden indtager Holstebro den 26.- 28. august 2022.

Det er ikke første gang, at Gråkjær Arena omdannes til karate-mekka. I 2015 dannede arenaen ramme om det 18. WIKF Wado karate EM, og i 2017 blev der afviklet DM. Nu er det tid til WIKF verdensmesterskaberne i Wado karate, “10th WIKF Global Cup 2022”.

På verdensplan er der millioner af karateudøvere, og karate er en stor sportsgren i Danmark. Karate-stilarten som praktiseres under Global Cup, og som praktiseres i Budo Sportskarate Holstebro, hedder Wado-ryu, og er en af de stærkeste stilarter indenfor WKF og olympisk sportskarate.

– Der bliver mulighed for at se karate på et vanvittigt højt internationalt plan, da der kommer deltagere som også var med til OL i Tokyo 2021, garanterer formand for Budo Sportskarate, Lone Viberg Larsen.

Ud over de mange internationale karate-deltagere fra hele verden kommer der også medrejsende dommere, klubledere og familier. Rejsechefen i Holstebro står for den praktiske del omkring indkvartering og transport af alle deltagere og medrejsende. Sport Event Denmark støtter Global Cup 22 økonomisk og med knowhow.

Formand for Erhvervs- og Turismeudvalget, Torben Gudiksen er begejstret for, at WIKF verdensmesterskabet i Wado karate kommer til Holstebro Kommune:

– Det er et synligt bevis på, at når vi som kommune går sammen med erhvervsliv, foreninger og Sport Event Denmark, så er vi i stand til at løfte og afvikle store sportsbegivenheder som det 10. WIKF Global Cup 22. Verdensmesterskabet er med til at tiltrække karateudøvere fra hele verden og publikum, som får lejlighed til at besøge vores egn og driftige handelsbyer.

Samme glæde er også at finde hos formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Dybdal:

– Endnu engang kommer Holstebro Kommune på ‘karate-landkortet’. Det er fantastisk, at vi har et aktivt talent- og foreningsmiljø indenfor karateverdenen, som endnu engang er med til at gøre byen til centrum for karate i Nordeuropa.

Den lokale forventning deles af direktøren for Sport Event Denmark, som er den nationale sportevent-organisation:

– Der bliver rige muligheder for at opleve sport i verdensklasse i den sidste weekend i august i Jylland. Med WIKF Global Cup, VM i ishockey for kvinder og EM i stand up paddle ser jeg frem til store oplevelser til lands, til vands og på isen. WIKF Global Cup er en oplagt mulighed for at brande sporten i Danmark og Danmark internationalt, lyder det fra Lars Lundov.

Global Cup 2022 arrangeres i et samarbejde mellem WIKF Denmark, Budo Sportskarate Holstebro, Holstebro Kommune og Sport Event Denmark samt Rejsechefen, som er en af hovedsponsorerne.

Kommentarer