Holstebro

Fra hånddukker til hightech – historien om tv-julekalendere

Foto: Holstebro Bibliotek

Kom til foredrag om tv’s julekalendere torsdag d. 29. november kl. 19.00 med journalist og julekalenderekspert Brian Iskov.  

Hvem husker ikke Magnus Tagmus, vennerne fra Kikkebakkeboligby eller prins Valentin fra Jul på slottet? Vi har alle en favorit, når det gælder årets julekalender på tv. 

60 år med tv-tradition for julekalender 

På Holstebro Bibliotek fortæller journalist og forfatter Brian Iskov om 60 års tv-tradition for julekalender.  

Med udgangspunkt i ’DR’s børnenes u-landskalender’ bliver du klogere på, hvordan tv-konceptet har udviklet sig over tid. Fra de tidlige programmer med dukketeater i sort-hvid til nutidens familieserier med tidsrejser og avanceret 3D-filmteknologi.  

Julekalender for alle 

Arrangementskoordinator Mette Holmegaard, Holstebro Bibliotek fremhæver ved foredraget: ”I starten var tv-julekalenderen kun for små børn, og senere blev der produceret særlige julekalendere for de voksne med satirisk indhold.” Mette Holmegaard peger på udviklingen frem til nu. ”Handlingen er i dag ofte episk og fyldt med spænding og dyrt produceret med 3D-effekter og ikke mindst kendte skuespillere. Der er sket meget på 60 år, og vi kommer langt omkring lige fra hånddukker, nisseagenter, nordiske guder og kartoffelavlere til provoer i jordhuller”.  

Foredraget vil være rigt illustreret med foto, stemningsbilleder og masser af anekdoter fra tv-historiens julegemmer. 

På Holstebro Bibliotek udstilles i øjeblikket et fint lille udvalg af de gode gammeldags pap-julekalendere “Børnenes U-landskalender”. 

Læs mere om arrangementet og køb billet på www.holstebrobibliotek.dk  

Kommentarer