Kultur

FilmLab MidtVest – nyt filmværksted for unge i Midt- og Vestjylland

Et nyt filmværksted for unge i Midt- og Vestjylland slår dørene op i september. Filmværkstedet kommer til at holde til på kulturstedet Slagteriet i Holstebro. 

Her kan unge låne udstyr og faciliteter til optagelse og redigering af kortfilm, hvad enten det er fiktion, dokumentar eller kunstfilm. De kan også få sparring omkring manuskriptskrivning, instruktion og klip. Der er desuden mulighed for at søge beløb til dækning af omkostninger til transport og bespisning i forbindelse med filmoptagelserne. 

Redigeringsrummet bliver udstyret med 5.1 surroundmix, så filmene kan vises i biografen med professionel lyd.

FilmLab MidtVest vil som udgangspunkt holde åbent hver torsdag for udlevering af udstyr og sparring om projekter. Men der er også mulighed for at aftale individuelle tidspunkter, hvis torsdag ikke dur. 

Ud over selve filmværkstedets muligheder vil der også blive arrangeret workshops i Ringkøbing-Skjern, Herning og Holstebro. Her vil professionelle filmskabere være med til at give unge indsigt i filmkunsten. 

FilmLab MidtVest er blevet en realitet efter et målrettet samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern, Herning og Holstebro Kommuner samt Slagteriet og Dansk Talent Akademi, og faldt endeligt på plads før sommerferien gennem støtte fra Kultursamarbejdet. 

Værkstedet er etableret for at give unge en bedre mulighed for på sigt at blive en del af det danske filmmiljø. Midt- og Vestjylland har brug for stemmer, der kan sætte vores landsdel på det store lærred eller på TV set med midt- og vestjyske briller. Det skal være lettere at ”gå til film” på samme måde, som man kan gå til f.eks. sport. I dag er det fortrinsvis i de større byer østpå, at unge kan finde et miljø at dyrke deres filminteresse i. Ringkøbing-Skjern Kommune har allerede de sidste 5 år arbejdet med film i skolernes 8.-klasser, men der manglede et tilbud for de filminteresserede, når eleverne forlod folkeskolen. Etableringen af FilmLab MidtVest råder bod på en del af det behov.

Leder af filmværkstedet bliver Claus Klok, der selv har arbejdet som filminstruktør, og som til dagligt er producer på TV Midtvest. 

Lørdag den 3. september bliver der mulighed for at komme forbi til en snak om film i forbindelse med Åbent Slagteri. Her vil Claus Klok fortælle om det nye filmværksted og vise faciliteterne, så langt som det nu er kommet på det tidspunkt. Udstyret er ved at blive indkøbt og forventes på plads til den 15. september, som bliver den første officielle åbningsdag.

Kommentarer