Holstebro

Færchfonden donerer 15 mio. kr. til Spiralbroen

Illustration af "Spiralbroen" i Holstebro udarbejdet af Jeppe Hein og Creator Projects.

Holstebro Kommune er glade og taknemmelige over Færchfondens støtte til ”Spiralbroen”, der både er en ambitiøs infrastruktur og et kunstprojekt i verdensklasse.

I januar løftede Holstebro Kommune sløret for planerne for en spektakulær skulpturbro i Holstebro over jernbanen fra stationsområdet til bydelen ved Slagteriet. Et kombineret byudviklings- og kunstprojekt, som den verdenskendte, danske kunstner, Jeppe Hein står bag.

Projektet løber op i 100 mio. kr., hvoraf Holstebro Kommune finansierer 20 mio. kr. I går fortalte Færchfonden, at de donerer 15 mio. kr. til den 22 meter høje kunstbro, der kommer til at fungere som en cyklist- og gangbroskulptur, men også et udkigstårn, der inspirerer til bevægelse.  

– Det er en funktionel bro og et spændende projekt, som Holstebro Kommune har bedt Jeppe Hein udvikle. De har tidligere i processen løftet sløret for, at det var noget, de ønskede som gave, siger formand Annemette Færch i Færchfondens pressemeddelelse.

Hun betegner broen som et smukt og ambitiøst projekt, som fonden gerne vil støtte i anledningen af Holstebros 750 års byjubilæum i 2024. Et elegant udsigtspunkt, som kan være med til at sætte Holstebro på landkortet.

– Der skal lyde en rigtig, rigtig stor tak til Færchfonden. En fantastisk nyhed. Det er helt afgørende med lokal opbakning, for at komme i mål med noget så unikt og flot. Vi har et stærkt ønske om at skabe nye forbindelser. Med infrastruktur som binder bydele bedre sammen trafikalt, og med kunst og kultur, som også bygger bro og forbindelser mellem mennesker, lyder det fra borgmester H.C. Østerby. 

Spiralbroen vil blive et markant værk i midtbyen, som både vil fylde i bybilledet, og som også vil knejse i landskabet og sikre de besøgende en uforstyrret udsigt i alle retninger ud over Holstebro.

Læs mere om Spiralbroen

Kommentarer