Erhverv

Eftertragtet virksomhedsprogram videreføres med 350 mio. kr.

I Virksomhedsprogrammet kan virksomheder fx få hjælp til digitalisering. Foto: Jesper Voldgaard.

Sidste sommer igangsatte Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Virksomhedsprogrammet med REACT-EU-midler for blandt andet at hjælpe virksomheder med grøn og digital omstilling. Nu videreføres programmet med 350 mio. kr. og et helt nyt spor til gavn for virksomheder over hele landet.

Siden Virksomhedsprogrammets lancering sidste år har mere end 4.500 virksomheder søgt om hjælp til at styrke deres forretning. I programmet har virksomhederne kunnet søge hjælp til grøn omstilling, digitalisering, eksport og vækstrettet kompetenceudvikling under de fire forskellige spor: SMV:Grøn, SMV:Digital, SMV:Eksport og SMV:Vækstpilot.

Med de ekstra 350 mio. kr. kan operatører søge om at drive programmet videre i samme form som nu, men med et ekstra spor, SMV:Professionalisering. Det nye spor skal hjælpe virksomheder med at styrke forretningens ledelse, organisation, strategi eller tilbyde hjælp til ejer- og generationsskifte.

Fleming Frederiksen, der er direktør i Svend Frederiksen Maskinfabrik og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, glæder sig over, at bestyrelsen nu viderefører det succesfulde program:

”Virksomhedsprogrammet har vist sig at ramme lige ned i virksomhedernes behov. I programmet har virksomheder fx kunnet få hjælp til arbejdet med grøn omstilling og digitalisering. Samtidig kan vi se i de nyeste tal fra vores virksomhedspanel, at særligt små SMV’er stadig halter bagefter med grøn og digital omstilling. Derfor ligger det lige til højrebenet at forlænge programmet, så vi kan hjælpe endnu flere virksomheder med at komme i gang med den fornødne omstilling.” 

Bredt program drevet af virksomhedernes efterspørgsel

Både virksomhederne og erhvervsorganisationerne har efterspurgt, at Virksomhedsprogrammet videreføres i sin nuværende form. Programmet har fået ros for at ramme virksomhedernes behov bredt og samtidig give selv helt små virksomheder overskud til at omstille deres forretning og foretage de nødvendige investeringer.

En af virksomhederne, der har fået gavn af det nuværende virksomhedsprogram, er Bug-Farm fra Birkerød, der producerer fødevarer og gødning af melormelarver. Gennem SMV:Vækstpilot fik virksomheden tilskud til at ansætte en ny medarbejder, der på tre måneder bidrog til en firdobling af produktionen. 

Johs Sterlie, der er CEO i Bug-Farm, er ikke i tvivl om, hvad Virksomhedsprogrammet har betydet for hans virksomhed:

”SMV:Vækstpilot kom som sendt fra himlen. Jeg havde kandidaten i kikkerten, men manglede pengene til at ansætte hende. På grund af tilskud har vi fået råd til en utrolig kompetent medarbejder, og det har medvirket til, at vi vækster helt enormt i dag.”

Frem til ansøgningsfristen den 7. september 2022 kan operatører søge om at drive Virksomhedsprogrammet videre som et samlet program. Virksomheder kan fortsat søge om at deltage i det nuværende virksomhedsprogram.  

Kommentarer