Holstebro

Efterår på Slagteriet

Foto: Slagteriet

Som noget nyt lagde Slagteriet i år hus til et studiestartsarrangement (billedet ovenfor). Her fik studerende på VIA University College Campus Holstebro og Erhvervsakademi MidtVest en hyggelig eftermiddag, der blandt andet fik en studerende til at udtale: “Der sker mere i Holstebro, end man lige tror”. 

Arrangementet bød både på besøg fra Váli Theatre Lab – Nordisk Teaterlaboratorium, stand-up og livemusik, og fokus var på at få de studerende til at føle sig velkomne i byen og give dem indblik i, hvad det er man kan opleve i Holstebro, bl.a. med en stor inspirationsvæg med billeder fra handelslivet, sport, de mange kulturtilbud og andre oplevelser som kendetegner Holstebro.

Her på Slagteriet fik de studerende blandt andet en smag for at de kan gå til gadeidræt i streethallerne, koncerter i Subhuset og meget mere. Efteråret byder på mange gode aktiviteter. Nedenfor kan du læse et par highlight fra programmet, men der er selvfølgelig meget mere på hjemmesiden. Tjek det ud, og glæd dig til et spændende efterår på Slagteriet.

Kunstsalon med flæskesteg

Nu på torsdag den 13/10 afholder vi den sidste omgang ”Let’s Meat”, der er en serie af fem kunstsaloner på Slagteriet i Holstebro afviklet med støtte fra Statens Kunstfond.

Aftenens kunstner er Molly Haslund. Hun sidder bl.a. i Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for billedkunst, der giver tilskud til en lang og bred række af projekter, som overordnet skal fremme billedkunst i Danmark og dansk billedkunst i udlandet. 

Hendes kunstneriske virke rækker vidt fra intime biografisk funderede performances, over større scenografiske installationer, til gruppeperformances. Et gennemgående træk i Haslunds arbejde er en fortsat undersøgelse af sociale koder og hierarkier, hvor krop og identitet er tæt forbundet.

Arrangementet er inklusiv mad, da der serveres flæskestegssandwich fra Sol Foodtruck. Dørene åbner 17.45 og derefter er der middag, spændende oplæg og debat i kunstsalonen.

Kulturinstitution på børnenes præmisser

En installation med leg og krig, hvor de demokratiske processer sættes på spidsen. To hold kæmper mod hinanden i en ”kunsthal” på ca. 50 m2. Hvert hold har til opgave at beskytte 10 kunstværker, samtidig med at de prøver at ”stjæle” modstanderholdets kunstværker. Det er gratis at deltage. Bare mød op.

Demokratikrigen er støttet af Kulturstyrelsen og Statens Kunstfond, og den faciliteres af kunstnerduoen Jens og Morten.

Halloween på Slagteriet

Er du vild med Halloween, så glæd dig til den store festaften med årets helt unikke arrangement Polyphopia. Halloween-arrangementerne på Slagteriet har en helt særlig status, og denne gang bliver det ekstra specielt. Vi dykker nemlig ned i fobiernes verden over en hel aften i samarbejde med Operaen i Midten, Dansk Talentakademi og mange flere. Det bliver en vild aften med performances, kostumekonkurrence og fest.

Tuborgfondet støtter kreative unge på Slagteriet

I Region Midtjylland får unge aspiranter en unik mulighed for at komme bag kulissen og ind i maskinrummet for kulturelle produktioner. Gennem et 14-ugers forløb får de kompetencerne, det kræver at manøvrer i den kulturelle branche. Det foregår i projektet KRAS – Kulturelt Regionalt Akademi Slagteriet.

Tuborgfondet har givet 1,1 mio kr. til det kommende forløb. Pengene er givet under indsatsområdet Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv. Tuborgfondet ønsker at give flere unge en god start på arbejdsmarkedet og støtter aktiviteter, der ruster unge til at bringe deres kompetencer og interesser i spil for at fremme indgangen til arbejdslivet, og KRAS har netop potentiale til at opkvalificere, motivere og engagere unge i en branche, hvor det kan være svært at finde fodfæste.

Med støtten fra Tuborgfondet er KRAS hermed sikret fuld finansiering til hele projektperioden på tre år.

Næste hold starter 16/11

Vil du deltage i et professionelt og veltilrettelagt udviklingsprogram, som hjælper dig med at skabe en økonomisk bæredygtig forretning med afsæt i dine kreative og kunstneriske evner? Næste hold starter den 16. november og du kan søge om optagelse indtil 24. oktober.

Programmet henvender sig til virksomheder i Region Midtjylland, der arbejder med produktion, distribution, markedsføring og/eller formidling af kunst og kultur. Herunder kulturarv, musik, design, billedkunst, kunsthåndværk, mode, scenekunst, film, spil, visuel kunst, arkitektur og litteratur.

Kommentarer