Magaxin

Bruger I cykelhjelm damer?

Artiklen er sponsoreret.

Der kan være fart over feltet, når du suser afsted på din cykel, på vej til arbejde, uddannelse eller indkøb. Og det går tit ekstra stærkt, hvis du bruger cyklen til motion, for eksempel ved at køre på landevejen eller offroad i skoven. Men uanset i hvilket omfang og hvordan du cykler, er det vigtigt af tænke på sikkerheden. Hvis uheldet er ude og du vælter eller bliver kastet af jernhesten, kan du få alvorlige kvæstelser. Og det er ikke mindst hovedet, du skal passe på.

På med hjelmen

Da cykelhjelmen først blev introduceret på markedet, var der ikke meget variation i farver og design. Generelt så de ikke for smarte ud, og mange voksne var uvillige til at bruge dem. De følte, at man så ret fjollet ud, og så gav de ”hjelmhår”. Men helt ærligt, hvad er vigtigst – frisuren eller livet?

Når du hører ordene ”cykelhjelm damer”, kan det godt være, du forestiller dig lyserøde hjelme med blomster på. Men selvom du nok godt kan finde sådanne modeller i handlen, drejer cykelhjelm til kvinder sig mere om størrelsen end udseendet. Og sådan er det jo heldigvis med mange produkter i dag: Producenter ved, at kvinder ikke køber alt, der er pink eller har pailletter.

Beskyttelsen skal passe til aktiviteten

Inden for kategorien cykelhjelm damer findes modeller tilpasset diverse behov og aktiviteter. Du kan således have brug for mere end en åben letvægtshjelm, hvis du dyrker offroad mountain biking i en skov eller andet ujævnt terræn. Især hvis det foregår i regn og mudder, kan det give ekstra udfordringer. Derfor findes nu hjelme med visirer og hagebeskyttelse, og du kan også investere i en full face hjelm.

Men i byerne, hvor du er tættere på andre trafikanter, og ikke mindst bilister, har du også brug for en ordentlig kvalitetshjelm. Asfalt kan slå meget hårdt, så husk hjelmen til hverdag.

Kommentarer