Børn og unge kan nu gå til landmand i Holstebro
Nyt samarbejde mellem Holstebro Ungdomsskole og Asmildkloster Landbrugsskole bringer elever tæt på dyr, natur og teknik.
Børn og unge i Holstebro-området kan nu ikke bare gå til fodbold, håndbold, spejder og den slags. Efter påske kan de også begynde at gå til landmand. De får chancen for at besøge en række gårde, og de skal en tur på landbrugsskole.
Det er ungdomsskolen i Holstebro og Asmildkloster Landbrugsskole, der står bag det nye initiativ. Det er rettet mod elever i 7.-9. klasse. For mange af dem er landbruget i dag noget fremmed. Nu får de chancen for at komme tæt på dyr, natur og teknik og opleve livet på landet.
Landbruget mangler arbejdskraft. Håbet er, at nogle af børnene og de unge måske opdager, at her ligger en mulighed for uddannelse og job i fremtiden.
– Landbruget i dag handler også om teknologi, klima, miljø og bæredygtighed. Det er noget, der optager mange unge, siger forstanderinde Birgitte Hedemann Andersen fra Asmildkloster Landbrugsskole.
Holdet til at gå til landmand skal mødes fem gange i Holstebro. Herfra kører de ud til forskellige gårde og andre dele af landbrugserhvervet. De slutter med en invitation til at se Asmildkloster Landbrugsskole og overnatte på stedet.
Landmand Jacob Søndergaard Skals er begejstret for initiativet. Han driver Munkbro Svineavl med 35 ansatte syd for Holstebro.
– Vi har hele tiden to-tre elever. Det er godt, hvis vi kan skabe interesse blandt børn og unge for landbruget, siger Jacob Søndergaard Skals.
Han er begyndt at have skoleelever til at hjælpe i weekenden. Men det er ikke kun for at få udført arbejde.
– Når de kommer til at kende vores erhverv, får mange af dem øjnene op for mulighederne i landbruget. Vi skal starte tidligt med at fortælle dem om vores erhverv, siger Jacob Søndergaard Skals, der sidder i bestyrelsen for Holstebro Struer Landboforening.
Asmildkloster Landbrugsskole ligger i Viborg og sender to unge instruktører til Holstebro. Tilbuddet kaldes ”Spirerne”, og det er for både drenge og piger. Prisen er 300 kr. for hele forløbet.
Første samling for holdet er 20 april, og der er 16 pladser. Tilmelding via landbrugsskolens hjemmeside www.asmildkloster.dk
Kommentarer