Erhverv

BIOFACH 2022: Danske virksomheder viser økologiens bud på fremtidens fødevarer

26 danske, økologiske virksomheder er klar på årets Biofach messe, som finder sted fra den 26. juli i Nürnberg. Foto: Økologisk Landsforening, Steffen Kirchner. Pressefoto

Verdens førende økologiske fødevaremesse Biofach åbner den 26. juli, hvor 26 danske virksomheder er klar til at vise verden økologiens bud på fremtidens fødevarer. Det betyder et bredt produktsortiment, der skaber balance mellem de plantebaserede og de animalske fødevarer. Den danske stand er skabt i et samarbejde mellem Økologisk Landsforening, Bio Aus Dänemark og de udstillende virksomheder.

Den grønne og bæredygtige omstilling af fremtidens fødevarer får et boost, når 26 danske, økologiske fødevarevirksomheder udstiller deres produkter på årets Biofach messe, som finder sted i Nürnberg fra den 26. til den 29. juli 2022.

Sidste år foregik messen digitalt, så i år ser udstillerne og arrangørerne frem til for alvor at folde et sanseunivers ud for de besøgende med fokus på nye fremsynede produkter, der både viser plantebaserede og animalske fødevarer.

– Målet er at vise, at der er plads til begge dele i et balanceret fødevareforbrug. At vi skal spise langt mere grønt og vælge færre men bedre animalske fødevarer i form af økologisk fremstillede produkter, siger Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening.

– Vi har en række nye virksomheder repræsenteret i år, ligesom de mere erfarne eksportvirksomheder stiller med deres bud på fremtidens økologiske produkter. Alt i alt bliver det en stand, der præsenterer det fremmeste og mest innovative inden for dansk økologi.

De danske virksomheder udstiller samlet på en stand, der er skabt i et samarbejde mellem virksomhederne, Økologisk Landsforening og Bio Aus Dänemark.

– Danmark har gennem årene opnået stor goodwill på BioFach ved vores kontinuerlige tilstedeværelse og deltagelse med det, som tyskerne kalder “den flotteste stand med Nordens Italienere” – det er et prædikat, som vi er ret stolte over, og som vi kun kan opnå, fordi vi er der og fylder meget i landskabet. Det understreges yderligere ved, at direktøren for BioFach /Vivaness med stor taknemmelighed har sagt ja til at forestå den officielle åbning af den danske fællesstand. Det er da en fjer i hatten, siger Malene Aaris, CEO, Bio Aus Dänemark.

Flere af de danske virksomheder er repræsenterede på messens innovationsområde, hvor de danske produkter bliver fremhævet. Derudover holder Biofach en sideløbende kongres med oplæg fra bl.a. Økologisk Landsforening.

For de virksomheder og indkøbere, der ikke har mulighed for at deltage fysisk, er online messeplatformen www.denmarkespecial.com åben under hele messen, som supplement.

Vil du vide mere om den danske deltagelse i Biofach, kan du læse mere på: www.organicdenmark.com eller på www.bioausdaenemark.com

Kommentarer