Erhverv

10 støtteordninger til udviklingsprojekter, du burde se nærmere på hen over sommeren

Pressefoto: Erhvervshus Midtjylland

Sommeren er over os, og der er måske lidt tid til, at tankerne kan få frit løb om din virksomheds udviklingsmuligheder. Vi har samlet en række interessante ordninger og tilskudspuljer, som kan sætte turbo på dine projekter.

Sommeren hersker pt. i hele landet. Temperaturen ser endda ud til at følge trop. Måske tager du dig et velfortjent afbræk i sommerhus, eller måske er du en af dem, der har vovet sig ud i en flyrejse til syden.

Når tempoet sænker sig, og du har tid til at løfte blikket fra den daglige drift, får tankerne ofte frit løb og kan hurtigt snige sig hen på, hvilke projekter, der skal gøde jorden til fremtidig vækst i din virksomhed.

Det kan være, at du vil sætte skub i arbejdet med grøn omstilling, indtræde på et nyt marked eller i gang med at digitalisere dele af din forretning. Måske har du ikke et færdigformuleret projekt, men har identificeret et område, hvor du har brug for hjælp til at afdække muligheder og udfordringer, og har brug for rådgivning, der kan hjælpe med at indfri din virksomheds potentiale?

Der er i Danmark en lang række støtte- og tilskudsordninger, der er målrettet små og mellemstore virksomheder og iværksættere, og aktuelt er der mange attraktive ordninger. Derfor har vi samlet de ordninger og tilskudspuljer, du skal være særlig opmærksomme på i sensommeren og i efteråret 2022, hvis du går med tanker om at sætte turbo på dine udviklingsprojekter.

Vær klar til at spidse blyanten efter ferien, da der ved nogle puljer er kort tid til ansøgningsfristen.

Erhvervshus Midtjylland anbefaler, at man forbereder sin ansøgning i tiden op til åbningen af de enkelte ordninger og tilskudspuljer. Erhvervshusets konsulenter står klar til at sparre med alle virksomheder om deres udviklingsprojekter og vejleder i, hvilke ordninger og tilskudspuljer, der passer til den enkelte virksomheds projekt – ligesom de også giver sparring på selve ansøgningen.

SMV:International 

Tilskud til at starte eller udvikle din virksomheds eksport.

SMV:International er målrettet eksportparate SMV’er med 5-249 ansatte, hvoraf virksomheder med 10-49 ansatte har fortrinsret. Her kan du søge tilskud til specialiseret rådgivning, skræddersyede forløb, få adgang til viden og værktøjer eller hjælp til at indtræde på nye markeder. SMV:International indeholder forskellige tilbud, hvoraf det store Eksport-Booster-forløb har en værdi af 300.000 kroner.

Løbende ansøgning frem til udgangen af september måned 2022.

Læs mere her

SMV:Digital

Tilskud til digital omstilling, e-handel, automatisering mv.

SMV:Digital er målrettet SMV’er med behov for digitalisering i form af f.eks. digital omstilling, onlinesalg, automatisering, digital sikkerhed mv. Tilskuddet udmøntes som tilskudsvouchers á henholdsvist 25.000, 50.000, 100.000 og 250.000 kroner, og midlerne uddeles efter først-til-mølle-princippet til de bedst kvalificerede ansøgninger. Der bliver åbnet op for ansøgninger til de enkelte puljer med tilskudsvouchers i forskellige perioder.

Første pulje åbner for ansøgning 29. august.

Læs mere her

SMV:Vækstpilot

Tilskud til ansættelse af hjælp til omstillingsopgaver i din virksomhed).

SMV:Vækstpilot er målrettet virksomheder med 1 til 249 ansatte, der står med en omstillingsopgave og har brug for nye kompetencer til at løse den. Du får tilskud til at ansætte en ny medarbejder (Vækstpilot) med de rette kompetencer med 50 procent tilskud til lønnen (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder. En Vækstpilot kan f.eks. hjælpe med at løse omstillingsopgaver inden for digitalisering, grøn omstilling eller internationalisering mv.

Løbende ansøgning.

Læs mere her

SMV:Eksport

Tilskud til eksport på nye markeder.

SMV:Eksport er målrettet virksomheder med op til 249 ansatte, der vil lancere sig på nye markeder. Programmet består af fem forskellige tilskudsmuligheder, der omfatter tilskud til certificering, til intern projektløn, til rådgivning om f.eks. markedsanalyser og salgsmaterialer, til messeaktivitet og til kurser. Du kan søge om et eller flere af tilskudsmulighederne på samme tid og sikre dig op til 800.000 kr. i samlet tilskud. Der forventes mange ansøgninger og kun de bedste får tilsagn. 

Åbner for ansøgning 15.-22. august.

Læs mere her

SMV:Grøn 

Tilskud til at komme i gang eller arbejde videre med grøn omstilling.

SMV:Grøn er målrettet SMV’er med et ønske om at omstille sig til en grønnere produktion eller virksomheder, som allerede i gang med en grøn omstilling. Der er to forskellige tilskudsvouchers. Tilskudsvoucher 1 på 50.000 kr. er målrettet virksomheder, som er helt nye i arbejdet med den grønne omstilling, eller som har en idé om sin virksomheds grønne retning. Tilskudsvoucher 2 er på 100.000 kr. og er målrettet virksomheder, der er godt i gang med grøn omstilling og som har ambitioner om at tage virksomheden til det næste grønne niveau

Åbner for ansøgning 12.-16. september.

Læs mere her

SMV:Pro

Tilskud til forretningsudvikling eksempelvis i forbindelse med ejer- eller generationsskifte.

SMV:Pro henvender sig til ejerledere, som ønsker at knække koden til at øge bundlinjen gennem nye initiativer og øget konkurrencekraft. Tilbuddet er en kombination af et afklaringsforløb, hvor der sættes fokus på din virksomheds behov sammen med en erfaren forretningsudvikler – dette kan kombineres med 50% i tilskud til køb af den private rådgivning på op til 200.000 kr. Det hele skal ende med en udviklingsplan for din virksomhed i de kommende år.

Løbende ansøgning.

Læs mere her

Energistyrelsens Erhvervspulje

Tilskud til at gennemføre grønne energiprojekter.

Energistyrelsens Erhvervspulje er målrettet private virksomheder inden for de fleste brancher. Her kan du søge tilskud til næsten alle typer projekter, der sparer energi. Det gør samtidig din virksomhed mere modstandsdygtige overfor de stigende energipriser. Tilskuddet dækker op til 50 % af omkostningerne til et energispareprojekt. Afhængig af din virksomheds størrelse kan tilskuddet være op til 15 mio. euro.

Åbner for ansøgning 30. august – 13. september.

Læs mere her

Patentvoucher

Tilskud til patentansøgningsforløb.

Patentvoucheren kan søges af alle virksomheder med op til 249 ansatte. Med Patentvoucheren har du mulighed for at få tilskud til blandt andet udgifter til en privat rådgiver, forundersøgelser eller det danske patentansøgningsgebyr. Du kan søge om at få dækket 75% af omkostningerne og maksimalt få 75.000 kr. i tilskud pr. år. Det betyder, at du selv betaler 25% af omkostningerne.

Åbner for ansøgning 3. oktober fra kl. 9.00-14.00.

Læs mere her

NextStep – Iværksætterdanmark 

Tilskud til kompetenceudvikling til iværksættere.

Puljen er målrettet iværksættere, der har stiftet virksomhed efter august 2016. I NextStep får du specialiseret 1:1 sparring af en vækstguide. Sammen opstiller I konkrete mål, og udvikler en handlingsplan, der gør at du kan indfri målene. Undervejs eller på bagkant af 1:1 sparringen kan du desuden få tilskud på 75 % af udgifterne, dog maksimalt 27.000 kr. ekskl. moms, til din kompetenceudvikling – f.eks. pitch og salgstræning eller digital markedsføring, som understøtter dine vækstambitioner.

Løbende ansøgning.

Læs mere her

Beyond Beta 

Deltagelse i acceleratorforløb for vækstiværksættere.

Beyound Betas målgruppe er danske, ambitiøse og innovative startups, der har potentiale til at blive vækstvirksomheder. Forløbet består af et 16-ugers acceleratorforløb, der klæder din startupvirksomhed på til blandt andet at tiltrække de rette investorer og at vækste kraftigt – hurtigt. På acceleratorløbet bliver du koblet sammen med en ‘business mentor’, der er specialiseret i vækstiværksætteri. Forløbets sprints består af en række fælles aktiviteter sammen med din ‘business mentor’, andre iværksætter-specialister samt med andre iværksættere.

Løbende ansøgning.

Læs mere her

Kommentarer